czwartek, 19 listopada 2015

JABŁKA I SER


Kolejna propozycja na wykorzystanie jabłek. Tym razem w duecie z serem. 

MASA SEROWA:
·         80 dag mielonego twarogu
·         10 dag masła
·         szklanka cukru
·         szklanka mleka
·         2 budynie waniliowe
·         dodatkowo 20 dag herbatników
Blaszkę wyłożyć herbatnikami. Twaróg, masło i cukier zmiksować. Budynie wymieszać z mlekiem i zmiksować z masą serową. Gotować na małym ogniu ok. 5 min, aż masa zgęstnieje. Gorącą masę wylać na herbatniki. Ułożyć kolejną warstwę herbatników. Ostudzić.

MASA JABŁKOWA:
·         półtora kg jabłek
·         2 galaretki cytrynowe
Jabłka obrać, drobno pokroić. Rozgotować. Wsypać galaretki, mieszając, rozpuścić. Wylać na herbatniki. Ułożyć ostatnia warstwę herbatników. Schłodzić. 

SMACZNEGO....

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz