Kolejna propozycja na wykorzystanie jabłek. Tym razem w duecie z serem.
MASA SEROWA:· 80 dag mielonego twarogu· 10 dag masła· szklanka cukru· szklanka mleka· 2 budynie waniliowe· dodatkowo 20 dag herbatnikówBlaszkę wyłożyć herbatnikami. Twaróg, masło i cukier zmiksować. Budynie wymieszać z mlekiem i zmiksować z masą serową. Gotować na małym ogniu ok. 5 min, aż masa zgęstnieje. Gorącą masę wylać na herbatniki. Ułożyć kolejną warstwę herbatników. Ostudzić.
MASA JABŁKOWA:· półtora kg jabłek· 2 galaretki cytrynoweJabłka obrać, drobno pokroić. Rozgotować. Wsypać galaretki, mieszając, rozpuścić. Wylać na herbatniki. Ułożyć ostatnia warstwę herbatników. Schłodzić.
SMACZNEGO....
Witajcie w moim Skarbcu z różnościami, w którym chciałabym podzielić się z Wami moimi zainteresowaniami. Uwielbiam piec, ale tak naprawdę, największą frajdę sprawia mi dekorowanie tortów, dlatego głównym tematem mojego bloga będą przepisy na coś słodkiego. Osoby, które interesują się urodą, znajdą u mnie opinie o kosmetykach. Osoby, które tak jak ja cierpią na tzw. "zespół niespokojnych rąk" zapraszam w podróż po barwnym świecie robótek ręcznych.
czwartek, 19 listopada 2015
JABŁKA I SER
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz