wtorek, 29 grudnia 2015

RAFAELLO

 
Niedawno robiłam blok czekoladowy, po którym zostało mi pół opakowania mleka w proszku. To taka właśnie ilość potrzebna jest do przygotowania pysznych, białych kuleczek z migdałem w środku. Przypominają znane praliny Rafaello, chociaż, nie ukrywam, te domowe nie są  tak delikatne jednak bronią się swym niesamowitym smakiem.  Palce lizać. 

SKŁADNIKI:
  • 1 masło
  • 20 dag cukru pudru
  • pół szklanki przegotowanej, ostudzonej wody
  • 4 listki wafla
  • pół torebki mleka w proszku
  • paczka migdałów
  • paczka kokosów
SPOSÓB WYKONANIA:
margarynę z cukrem rozetrzeć na pulchną masę, następnie wlewać stopniowo wodę mieszając ręką. Dodać mleko w proszku, pokruszyć listki wafla i dodać do masy. Wymieszać. Uformować kuleczki, włożyć do środka migdały i obtoczyć w kokosie. Schłodzić. 


SMACZNEGO......    
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz